17 August 2012

Dari UiTM Dungun ke Mtn


Tiba2 mari mood nak menulis ni, sambil mendengar THR Gegar bersama DJ Nazz.. haha.. nk update story mase kitorg last day kt Mutiara Taman Negara. Jadi bersesuaian dgn tajuk entry ni, Dari UiTM Dungun ke MTN.. huhu.. tiada kene mengena ngan sape2 yer.. hehe.

Kami dapat kabaran mengatakan bahawa pihak pengurusan akan memberikan cenderahati kepada kami selepas mereka selesai daily breafing dekat bilik briefing tu lah. So kami semua yg akan ‘grad’ ni dikehendaki hadir pada sesi pagi. Last day mmg kitorg x bekerja dah la, jalan2 sekitar mutiara sambil bergambar, habis semua org kitorg ‘bang’ dan paksa bergambar bersama kami. Cerita dulu tentang cenderahati, walaupun apa yg kami dpt tu bukan diisytihar kan sebagai cenderahati bagi kami, atas beberapa factor tapi kami tetap bersyukur dgn ‘pemberian’ tu. Haha..

Walaupun kami x hebat,
walaupun kami x special,
walaupun kami x membantu
tetapi kami tetap redha dgn apa yg telah diberikan semasa last day kami.

Cenderahati tetapi telah dibayar, no meaning.. tetttttttt…. Habis cerita tu. Hajat nak buat short film tentang raya, tp x jadi sbb beberapa factor. Bagi kami, walaupun dinamakan latihan praktikal, kami x dilayan seperti pelajar sebelum2 ni, bukan nak berkira tetapi dgn semua org layanan harus fair, jgn kadang ada tetapi kekadang xder.. ehmm…

Namun kami tetap bersyukur dgn department kami, chef dan staf yg best.. seronok dpt berkhidmat dgn mereka. Diberi peluang utk menyediakan food for guest, kami bersyukur kerana walaupun dlm keadaan peak time, namun semuanya berjalan lancar, Alhamdulillah.

Kami dikabarkan bahawa pelajar LI sbelum2 ni mcm diraikan, namun kami sekarang? Speechless.. bukan kami berkira, tetapi jgn terlalu membezakan semua org.. ape aku mengarut ni.. dah la,..

Tapi staf kitchen memang terbaik, xdapat dilupakan.. abg mizi, abg ara, kak mona, kak ayu, abg zam, chef mamat, along, kak mah, kak jemek, kak emi, abg eddy, iman, kak noraini dan abg majid.. you are very best.. jasa korang mmg xkan kami lupakan.. 

ini malam last kerja kt mtn, buat burger makan sendiri.. tp utk paknil bukan yg aku...

ini abg mizi, staff kitchen paling best.. huhu

paan ambik cenderahati dan sijil

piyan plak

ika gelak x ikhlas.. ape yg lucu sgt tu?

aku dah x mampu tersenyum..

mcm biasa, photog mmg xder dlm gmbar. haha

ini moment paling best, byk shoot pic kt sini...

ini lah head chef kami..--chef sazali @ mamat--...

ini trainee UPM, comel.. name dye Koh..

dgn along yg comey.. haha

maintanence staff, semua terbaik... dari kiri ayam, azril@lingoi,labi, kiyok n khairul

ini lah kak mona.. hehe

3 comments:

  1. name saya koh.,.,org pangil saye sayang.,.,wei gmbr dgn student upm xda ka.,.,

    ReplyDelete
  2. Assalam

    Fb saya Sal Haruon, TQ..

    ReplyDelete
  3. la hafiz ko ade blog ke.. x gtau pun...buat pe skarang
    -IZ DCA

    ReplyDelete