19 March 2010

18 mac 2010, retail day d'hotelerie


aku dan beli buku ni kat booth bertentangan dgn aku, byk persoalan aku tlh terjawab dlm buku ni...


ketika persediaan di buat... kami tlg group A n B je ni...


gerai kitorg Part 1 DCA, bley la gk lepas modal...


tgh bosan ni, tggu en rahman yg masih belum muncul di kelas,,,

kitorg grak kelas awal ari ni, mmg semangt la nak msuk kitchen, setelah smpai dlm pkul 7.50am ti, kami follow kete en rahman, tgk dyer ke tapak park dewan aspirasi, masuk je ke kelas tggu2 en rahman masih belum naik. setelas bosan tunggu smpai pkul 8.20am kami turun ke bawah, tnye en rahman rupenyer dyer cancel kelas ari ni, aduyai tergamam kitorg yg semangt nak masuk kitchen ni, kitorg diarahkan utk tlg berniaga for Booth part 1 Dca, ok la kg dari xder keje kn. persiapan terus dibuat utk berniaga, sbb da terlalu lama duduk kt gerai aku masuk la tlg wan n afiq memasak dadih sbb lame sgt dyorg wat, lepas da siap dlm pukul 12.pm aku keluar la kn, da sume keje da siap nak wt pe lg, berniaga la aku smpai pkul 12.30pm aku balik nak anta mus balik umah dyer, maybe nak ambik moto kot, haha, ader new geng. laps da siap anta dyer dlm pkul 2 aku dtg semula ke booth aku, pkul 2.30 aku da mule bosan. wan g la ambik merit kt booth dca part 5, n bagi kt bdk2 kelas aku, terjadilah sedikit salah faham yg menyebbkan aku melepaskan semua yg aku bengang ngan bdk2 kelas aku selama ni. pkul 3.45 aku blah sbb da x tahan ngan mulut2 dyorg tu, mlm mcm biasa la, rehat je la kan smbil online... ok thats all.

17 March 2010

Good day for me


haha, kaco pian ambik gmbar...


wan amik air aku, aku dah x dayer nak minum la, dyer ni aper punyer perut le...



lpas kelas bel, g minum air kat kdai tepi pantai, bandingkan enfon aku dgn besarnyer gelas air 1 liter ni...



listening test, sebelom miss smapi kitorg berposing la weh...


Penterusan kehidupan aku ttp gk mcm ni, haha ari ni best sgt, start mula2 klas pg td pkul 8, aku smpai tepat same dgn miss smpai, aku mmg dah redy utk my presentation, so aku x risau langsung, bdk kelas aku wat kurang ajar ngan aku, tp aku x kisah sbb dah biasa ngn mulut jahat, smpai time group aku present, aku saje2 je keluar lmbat, haha lpas tu tibe la turn aku, aku bace je teks yg dye beri, lpas tu dgn pantas aku smbung dgn addition information, bru semua termanggu dgn idea aku. miss puji aku dgn begitu ikhlas, bdk2 sumer bgang, tp aku wt x kisah jer, miss bg aku mark lebih sbb aku nyer point yg begitu byk, miss ajak g mkn kt kafe kapas, dyer belanja. syukur2. lpas tu sambung klas french, madame bg balik kertas latihan, kitorg mmg da agk, haha mark aku kurg skit la, ape kan dyer aku kn. lpas tu kedengaran hujan yg lebat mencurah bumi dungun, Alhamdulillah dgn nikmat Mu ini. sbb bumi dungun da lame x turun ujan, and ptg smabung plak kelas ctu, aku pakai baju Ventino aku, bdk2 ckp aku mcm Yb, huhu, aku mmg da agk. pkul 8.30pm ader plak test listening bel, walaupun agak susah tp aku masih bley do da best, lpas kelas kitorg decide nak minum kat tepi pntai, perghh, pian,wan n aku order air kelas besar, satu liter tu, mmg melampau, aku x abih air tu n bg kat wan, nk tgk besar mane gelas tu, nnti aku upload gmbar. itulah life aku utk ari ni.

Hari yg penuh ke'hepi'an.,.,.,


dlm kelas retail, selamber jer ambik gmbar..


jejaka pilihan ke ni, posing siap ambik gmbar...


aku la ni, mmg suker bergambor..


wan dgar mp4 mase time retail, aper la x baik tau. tumpu la mase belajar.


tunggu Yb masuk hospital sakit batu karang, inilah sahabat name nyer.

bermula lah hari seterusnye aku, haha. bangun pkul 8.30am dan ke kelas pkul 9.00 pg, kat kelas kitorg x belajar sgt sebb miss just bg markah kitorg punyer group assignment, aku nyer group ok la gk, pas klas hospice ader lak klas food hygiene, blaja skejap je pastu jawab quiz, susah gk la quiz tu hajat aku nak kekal kan prestasi aku, tp xtau la mcm mane kn, harap2 ok la. lpas tu kitorg rehat g ambik enset jijo kan rosak, sampai kt kedai tu brader tu suh tunggu 30minit lg, lpas tu ktorg dtg masih lg x siap, mmg angin la kitorg sumer, pastu wan decide nak ambik je n anta tempat lain, kitorg anta kedai cina dkat dpan tu 5 minit je da siap, murah plak tu. aper la melayu tu, mcm mane melayu nak maju, ish3. lpas tu balik bilik rehat2 sambil bermorak dgn wan n pian, pkul 2.30 klas retail plak, best gk sbb aku byk tyer n kenekan Madam, huhuhu, mcm2 la kerenah bdk kelas aku present, lpas tu klas Bel lg la seronok, because geng group aku kurg, wan n pian dtg la tlg kitorg, mmg best la speaking xercise kami, miss gelak2 n ckp group kitorg paling best, mmg suker gler ar sbb bdk Pra dip kene mrh sebb x perfect sblom tu, miss siap jadikan kitorg guideline lg, after dat mlm tu aku g tlg YB anta g hospital, maybe sakit batu karang, doktor ckp la kan, aku kesian sgt tgk dyer mcm sakit sgt, tlg je la anta, wan and pian pun dtg sekali teman, baik punyer mmber kan. lpas tu balik aku study mgt sbb ader present aku esok, mcm2 la aku wat untuk be de best, harap2 capailah impian aku, lpas tu pkul 12.15am, aku tgk muvie God Of Cookery nak ilangkan rase bosan aku ni, pkul 2.30am tdow la per lg kn, haha.. salam...

15 March 2010

14 Mac 2010


Name kdai ni Pattaya One, mmg best gk ar pattaya dyer.

aper yg ko pandang zoul, mmg betol la name dyer Pattaya One, x cyer ker..

aiy, bincang pasal harge ke. huhu..


ari ni aku rase mcm skejap sgt, pg kelas food hygiene cancel, so mmg best la kan bley tdow lame, lpas tu pkul 10 klas french, aku x riso sgt klas french ni sbb Madam ok, x la garang sgt kan, walupun agak terbelit lidah kitorg dgn french ni, tp madam tetap masih bley tersenyum, dpt markah french untuk quiz, agak kecewa sbb minor mistake tp masih ok lg la. after dats rehat pkul 12 smpai 2.30, kitorg g mkan kt kafe tenggol, ari ni mkan nasi kukus, ambik nasi lauk ayam n kuah kari + air= RM 4.00. mmg murah, i like it, huhu, lpas tu pkul 2.30 klas mgt, dpt markah test 1, ok gl la atas 60, tp masih belom pueh hati lg sbb masih ader yg lg tinggi, lpas klas mgt, kitorg plan nak g mkn ABC, pkol 6 kitorg g, pastu cari punyelah cari decide nak mkn kt Imtiaz, tepi pantai tu, lpas da siap duduk, pak cik kdai tu dtg ckp air batu tongkol da abis, mule dah rase mcm x best kan, dyer ckp yg ader cume air batu cube, ape lg, tibai je lah kan, tp dyer punye eksesori dlm ABC tu da agk contaminate, ehm, mmg x puas ati, lpas tu nak puahka ati ni, ajak cari kdai lain plak kan, g la lpak kat Pattay One kt jln besar Kuantan-K.Terengganu. mmg best makn kt situ, Order Abc lg tu, haha, barulah puas ati mkn kt situ. atas gmbar kitorg kat situ.
lpas tu, da balik aku mandi2, n rehat, terlelap la sekejap smpai pkul 9.45. haha, letih sgt weh, after dats, mcm biase la trun bilik wan n borak2 la.. hehe thats all.

14 March 2010

13 March 2010 standby PBSM...


gerai Fakulti Hotel

Ahli PBSM yg terlibat memastikan keselamtan org ramai dan peserta.

Banner program tersebut...

ari ni rase mcm lame sgt, tp best sebb mcm2 aku dab buat ari ni, start dgn bangun pkul 7.30am, pkul 8.00am aq gerak ke stadium gemilang. ni kerana aku dah di amanahkan oleh puppy untk berstandby for bdk hotel part 5. dyorg ader wat fiesta kat sane. 13 dan 14 mac 2010. so aku ngan mus dan 2 org senior part 2 pbsm telah ke sana, duk hampir 2 jam, kami masih x dilayan, bahkan pandang pun xnak, nasib baik ader en iskandar, terhibur la skit hati kami dgn gelagat dyer. haha, nak tau dyer ni cina tp masuk Islam da lame da. tp masih ader lg la pelat dye tu, mmg selalu gk la kami ketawa dek kerana sebutan dyer. cuba korang suryh org cina eja DARAH, pastu dyorg sebut aper. mmg tergelak la kitorg, pastu dah dkat pkol 10, kitorg pun berangkat krn tiada lyanan diberikan. kami datang balik pkul 3 ptg, same gk keadaan dyer, mmg kurang sopan la senior ni wt kt kitorg, pastu ptg aku balik naik bilik housemate aku plak nak tg muvie, lepas lame pilih cerita dyorg pilih citer Cinta U Turn. mmg tergelak la kitorg tonton cter tu. lpas tu aku mandi n sembahyang, lpas tu aku kuar g jumper senior pbsm td nak ambik gmbar kt dyer, lpas tu aku balik n nak makan. aku tpon kwn aku n dyer kate dah siap mkn, aku g la mkn sorg (lapar nyer perut ni, x mkn lg ni sebenarnyer). lpas tu aku online jap ngan Iqbal@baba. lpas tu aku x tau lg aper akan terjadi...

13 March 2010


namenyer saye lupe, nnti la k..

mcm wt kue rayer la plak, haha

smpat lg posing tue. huhu

ini pun kentang name dye layonnaise

ini slah satu basic potatoes cutting..

kwn2 aku mase makan dkat mock restaurant

wan pun ader, ish3..

eeee, hepinyer dyer... kenyang la tu, td menangis lapor..

ezatul fariha@mek, tgk la sendiri muker dyer mcm muke mek dlm salam pantai timur. betol x?

ini mkan buffalo chicken wings, xsedap pun..

lasagna

telor penyu, ini time pameran makan eksotik ni dkat dewan Datsu, sup belut n belalang goreng pun ade..


dekat mock restaurant, dyorg mintak tlg jadi customer utk dyorg punyer assgment.

bergambar dgn senior, part 3 jer..

pergh mkn fettucine al fredo tu..

ini rice pilaf, mmg nampak senang nak wat, tp sebenarnya agk rumit gk la.

spagheti marinara

spagheti bolognaise

fettucine al fredo

letih weh, sementara nak solat, rehat ar dulu kn...

Add image... lg la


Hepi Besday En Rahman, 30

en Rahman terharu dgn kitorg punyer surprise, sbb mase kitorg wt ni dyer mmg marah2 dlm kelas. tp kitorg x kisah pown.
ini time kelas CTU 101, kitorg mmg ngah bosan waktu ni, so time to snap la. haha

7 jenis sos, termasuk la tomato sause, black pepper sauce, mushroom sauce and mcm2 lg la...

haha, ini lepas klas French 202, xder keje la maknyer ni...

25 January 2010

ni tarikh aku masuk uitm dungun, mmg blur ar sbb terkejot tgk tmpat dyer kan. so aku masuk2 je da sesat sbb tmpt dyer agk besar n crowded. selpas aku dftar dkat HEA aku g plak ke HEP utk urusan pndftaran kat sane plak, jauh tu antara bangunan, after dat jene plak ke bangunan integriti jumpa KP, nasib baik la KP tu ok, tahniah uitm dungun sbb mengamalkan 5S. huhu, after dat kene g plak daftar kolej, name kolej aku ialah Kolej Tenggol, aku daftar lewat skit sbb pegawai kene g jumpe VC baru la plak, tp disebbkan aku ni special kes, aku dpt gk la dftar. laps daftar aku check in bilik, aku dpt TGA 110. TG tu tenggol, A tu plak name blok aku 1 tu tingkat 1, 10 plak no bilik. haha lengkap detail aku bg. aku check in bilik aku, mak ayah aku tlg bawak brg2 aku sekali, satu bilik 4 org, housemate aku semua org Kelantan. mati la aku, huhu, tp nasib bek dyorg semua ok2 la kn. x la gdebe sgt.. bermulalah kehidupan aku mase tu,




ini mus, dyer umur 22 tahun , tp baru masuk uitm same ngan aku disebabkan masalh teknikal yg x dpt dielakkan...

ini gmbar alu, dlm bilik ngah posing maut, maklum la kan aku ni mmg suker bergambor

ini resepi pertama aku name dye chef salad's, asas dye adalah buah epal dan juga mayonnaise...

inilah geng2 aku, name geng aku ialah GENG2 MULUT JAHAT, tp kitorg baik, x jahat pun.

inilah kami semua hasil hidangan, kitorg wat sendiri tau, mase tu ader gk wat pancake and fruit platter...

inilah hasil yg aku wat, aku wat 2 je, yg len ahli kumpulan aku yg lain yg wat.. huhu

yg ni mmg aku wat, betol2 x tipu punyer. tp name dye aku da luper, nnti la aku bgtau semula...